Zolabo wint UN visualisatiewedstrijd

17-05-2015

Met de “Human Development Tree” heeft Zolabo de visualisatiecompetitie gewonnen die als onderdeel van het Cartagena Data Festival werd georganiseerd door de United Nations Development Programme. De organisatie laat in een artikel van Devex weten dat zij de visualisatie loofde om de gamification en interactieve elementen waardoor mensen betrokken raken bij het onderwerp: de Human Development Index.

the "Human Development Tree" visualization is the winner of the UNDP contest the "Human Development Tree" visualization is the winner of the UNDP contest

Als één van de drie finalisten werd ik uitgenodigd deel te nemen aan het Cartagena Data Festival in Colombia: een driedaagse conferentie over het gebruik van data binnen ontwikkelingshulp. Het was een zeer interessante conferentie waarin mij wel duidelijk werd dat er in de wereld van ontwikkelingssamenwerking een belangrijke rol is weggelegd voor goede visualisaties. In een ander artikel op deze blog lees je meer over wat ik heb meegekregen tijdens de conferentie.

Als onderdeel van de conferentie was er een galadiner georganiseerd op het prachtige fort San Felipe de Barajas in Cartagena. Tijdens dit diner presenteerde de drie finalisten hun visualisatie aan de genodigden. De 'boom' van Zolabo kwam daarbij als winnaar naar voren. Het was een mooie avond die feestelijk werd afgesloten met een dansshow en een borrel met uitzicht over de stad Cartagena.

Het was een mooie en eervolle ervaring en hopelijk leidt het tot meer kansen voor Zolabo om betekenisvol werk te creëren in het veld van ontwikkelingssamenwerking. Door het bezoeken van deze conferentie heb ik ingezien dat er veel valt te bereiken door data op een leuke en inspirerende manier te communiceren.